Er historiefaget viktig?

«Det er mye en gjør i løpet av tretten års skolegang som kan virke uviktig. Jeg har for eksempel sjelden fått bruk for evnene mine i perspektivtegning, rumpefotball eller blokkfløytespilling  etter at jeg gikk ut av Kongsgård skole en gang i juni 1992. Strengt tatt hadde jeg ikke så mye bruk for dem før det heller. Når du sitter i klasserommet og lurer på hvilken idiot det var som klarte å sette akkurat dette på pensum, kan det hende at du har rett. Men aldri i historietimen. Etter å lære deg å regne, lese og skrive, er det å lære deg historie det desidert viktigste skolen gjør. Historie er ikke bare viktig, det er avgjørende.»

Ordene over tilhører Aslak Sira Myhre,  en av bidragsyterne i Perspektiver. Han begrunner sine påstander på følgende måte: (se film)

Om du trenger et avbrekk fra den vanlige historieundervisningen, kan du kanskje bruke Aslaks påstander til en diskusjon i klassen din. Se oppgaveforslag her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s