Siste time før jul?

Trenger du en morsom oppsummering før jul?

Som en avslutning før jul kan ulike former for oppsummeringer og repetisjoner fungere godt. Vi har vel alle sett “Hvem skal ut?”-konkurransen på programmet Nytt på nytt. Det er ofte morsomt å høre deltakernes spesielle vri på nyhetssakene, og i tillegg kan det være lærerikt i den forstand at vi får oppsummert uka som gikk. Et annet poeng er at deltakerne gjennomgående begrunner valgene sine om hvilket av alternative som skal ut.

I historietimen kan alternativene være personer, eller tidsperioder, hendelser, årstall, stikkord som oppsummerer en periode eller et emne, sentrale begreper osv. Poenget er nødvendigvis heller ikke at ett av alternativene er “feil”.

Det viktigste er hele tiden at elevene skal begrunne hvorfor de velger det de velger. Du kan for eksempel lage stikkordskort på ulike tidsperioder og dele ut i klassen.

Her kan du se et eksempel på hvordan du kan gjøre dette med temaet vikingtid: Eksempel på hvem skal ut, vikingtid (pdf)

Les mer og få flere tips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s