Undervisningsopplegg:
- Hvordan jobbe med kapitlet
- Her finner du ulike forslag til hvordan du kan arbeide med kapitlet.
- Repetisjon av Norges historie
- Et litt humoristisk undervisningsopplegg der elevene fritt etter hukommelsen skal oppsummere en del av Norges historie. Inspirasjon kan de hente fra Knut Nærums essay på side 594 i Omfang: ca. 90 minutter (kan forkortes)
- Tidslinjeoppgave
- Undervisningsopplegg der elevene ved hjelp av tidslinjen på side 196 i boka skal oppsummere perioden. Omfang: ca. 45 minutter.
- Aftenposten-kilde: Den katolske kirken i Norge – oppgaver til kilde
- Artikkel fra Aftenposten som omtaler hvordan den katolske kirken i Norge opplever en sterk medlemsvekst, helt ulikt hva som skjer ellers i Europa. Oppgaver tilknyttet.
- Aftenposten-kilde: Afrikansk heksejakt – oppgaver til kilde
- Artikkel fra Aftenposten som tar for seg at heksejakt fortsatt eksisterer i enkelte deler av verden. Oppgaver tilknyttet.
Ekstra kilder:
- Aftenposten-kilde: «Den katolske kirken i Norge»
- Artikkel fra Aftenposten som omtaler hvordan den katolske kirken i Norge opplever en sterk medlemsvekst, helt ulikt hva som skjer ellers i Europa.
- Aftenposten-kilde: «Afrikansk heksejakt»
- Artikkel fra Aftenposten som tar for seg at heksejakt fortsatt eksisterer i enkelte deler av verden.
Tidslinje uten hendelser:
Oppsummeringer:
- «Kort og godt, kapittel 7» – kortoggodtperspektiver_kap7
- Skriv ut arket i A3-størrelse og del ut til elevene i starter på arbeidet med kapitlet. Elevene noterer på arket underveis i arbeidet, og får til slutt en god oversikt over sentrale emner.
- «Fullfør fordi-setningene»
- Oppgave der elevene bruker «Har du fått med deg dette»- setningene avslutningsvis i kapitlet til selv å oppsummere. Dette gjør de ved å begrunne (med fordi-setninger) det som skjedde i perioden.
Andre undervisningsopplegg:
Dialog duk: diskuter en problemstilling: dialogduker_kap7
Forfatterne forteller