Snu undervisningen

Perspektivers nettressurser vil du nå finne såkalte «flipped classroom-filmer» (omvendt undervisning) til alle kapitlene i boka. Dette er korte filmer der en lærer oppsummerer de viktigste emnene fra kapitlet.

Omvendt undervisning kan fungere veldig godt som et alternativ i undervisningen. Vi anbefaler tre ulike metoder:

Som førlesning

La elevene se filmen hjemme før dere skal arbeide med temaet. På den måten er elevene noe bedre forberedt, de får aktivert forkunnskapene de har om emnet og de vil raskerer kunne arbeide med problemstillinger tilknyttet emnet – med deg som kyndig veileder.

Som underveislesning

Se filmen sammen med elevene i timen. Diskuter om filmen er en god framstilling av temaet, om noe mangler og om elevene selv ville gjort det på en annen måte. Dette øker bevisstheten om temaene dere arbeider med. Filmene avsluttes også med noen problemstillinger elevene kan jobbe videre med.

Som etterlesing

La elevene se filmen etter at dere har arbeidet med temaet, eventuelt som repetisjon før en prøve/innlevering eller liknende. På den måten får de repetert temaet på en rask måte og de kan selv føre til punkter de mener mangler.

Filmene finner du i Perspektiver Smartbok (på kapittelstarten til samtlige kapitler) og i Perspektivers Ressursbank.

Lykke til!

2 tanker om “Snu undervisningen

  1. Jeg leter etter filmen til kap 12. Dere skriver at dere har laget omvendt undervisning-filmer til alle kapitlene, men jeg kan ikke finne den aktuelle filmen for kapittel 12.

  2. Hei! Takk for at du tipset oss om dette. Vi har nå lagt ut filmen i Smartboka og i Ressursbanken, men oppdateringen kan ta litt tid. For at du skal få tilgang til filmen med det samme har vi også lagt den i artikkelen over (kap 12 – mellomkrigstid).

    Håper dette var til hjelp 🙂

    Mvh. Ellen-Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s