Ressurser til å arbeide med kilder

kildepakke_bannere_31

Har du utforsket Perspektivers kildepakke enda? Der finner du ressurser du kan bruke når dere arbeider med kilder i historiefaget. Her er noen av ressursene som kan brukes uavhengig av tema.

Steg for steg. Dette opplegget består av film som steg for steg loser elevene gjennom de viktigste punktene for arbeid med en historisk kilde. Etter hvert steg presentert i filmen, skal elevene gjenta handlingen med en annen kilde.  Elevenes arbeid føres i et vedlagt “refleksjonsdokument”.

Kort og godt. Dette skjemaet er et støtteark for elevene i arbeidet med kilder. Ved å bruke dette kan de raskt oppsummere funn de har gjort, og spørsmål de måtte ha.

Kart som kilde. I starten av hvert kapittel i Perspektiver finner du et kart. Vi har laget et undervisningsopplegg til disse kartene. Her skal elevene bruke kartet som kilde, plassere det inn i perioden, og si noe om både perioden kartet illustrerer, og om hvordan kartet forholder seg til vår samtid.

Hvis du ikke har skaffet deg tilgang til Perspektivers kildepakke enda, kan du få det her.

2 tanker om “Ressurser til å arbeide med kilder

  1. De kildehenvisninger som Perspektiver bruker er ikke godtatt feks I norskfaget. Man må alltid også oppgi side når elevene refererer til bøker. Det burde være det samme I historie.

  2. Takk for innspillet, vi skal se på dette. Vi er enige i at sidetall er viktig dersom det er direkte sitat, men at det ellers er mulig å oppgi kun selve verket i kildelister. Når det er sagt, er det det er opp til lærer å vurdere hvordan dere vil bruke ressursene våre og det er selvsagt mulig å gjøre dette på flere måter. Har du innført en annen måte i et annet fag, er det selvsagt mulig å bruke det i historie også. Lykke til med kildearbeidet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s