Undervisningsopplegg: Lær gjennom oppsummering

 

oppsummering_perspektiver

At elevene oppsummerer det de har arbeidet med, er en velkjent og god metode i undervisningen. I dette opplegget finner du en variant av dette. Her er poenget at elevene på en enkel måte både skal oppsummere det kapitlet handler om, men samtidig begrunne hvorfor de mener punktene er viktige for å forstå perioden.

Opplegget kan fungere både som før-, underveis- og etterlesingsoppgaver. Som førlesing gir de elevene et tips om hvilke punkter som er viktige i kapitlet, som underveislesing gjør de elevene bevisste på hva de skal lete etter når de leser, og som etterlesing sjekker de om elevene har fått med seg sentrale poenger fra kapitlet.

Last ned oppsummeringsoppgavene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s